Select your Language


the backstage img mobile
hour marker min marker clock structure

We're not born timeless. We become
timeless

Portreti i ish-futbollistit profesionist Marcel Desailly për The Cal™ 2024

MARCEL
DESAILLY

Portreti i këngëtares, kompozitorit dhe aktores Tiwa Savage për The Cal™ 2024

TIWA
SAVAGE

Portret i një fëmije të veshur si fotografi Prince Gyasi duke luajtur me disa elementë që do të jenë pjesë e seteve të The Cal™ 2024

YOUNG
PRINCE

Portreti i Otumfuo Nana Osei Tutu II me delegacionin e tij mbretëror për The Cal™ 2024

HIS MAJESTY
OTUMFUO OSEI TUTU II

Portreti i artistit bashkëkohor Amoako Boafo për The Cal™ 2024

Amoako
Boafo

Portreti i supermodeles Naomi Campbell për The Cal™ 2024

NAOMI
CAMPBELL

Portreti i shkrimtarit, regjisorit, këngëtarit, kompozitorit dhe producentit muzikor, Jeymes Samuel për The Cal™ 2024

JEYMES
SAMUEL

Portreti i aktores Angela Bassett për The Cal™ 2024

ANGELA
BASSETT

Portreti i aktorit dhe DJ Idris Elba për The Cal™ 2024

IDRIS
ELBA

Portreti i shkrimtares Margot Lee Shetterly për The Cal™ 2024

MARGOT LEE SHETTERLY
AND AMANDA GORMAN

Portreti i artistit pamor Prince Gyasi për The Cal™ 2024

PRINCE
GYASI

Portreti i këngëtares Teyana Taylor për The Cal™ 2024

TEYANA
TAYLOR

THE MANIFESTO

We do not seek fame. We do not seek success. We do not seek validation. Disciples of our own abilities. We defy those to say that we cannot, that we are too old, too young, too different, too much, too little. We seek the choice to choose the journey and live beneath a firmament of possibilities of our own creation.
We do not crack the ceiling. We remove the roof for everyone because time is not a solitary path from life and death. It is a circle of inspiration passed from generation to generation. So stop the clock. Do not accept the gospel of those who don't. Create, inspire, lend. Lend not when to stop, but when to go, when to strike, afraid or unafraid. Our assistance may be finite, but example can be infinite.
We're not born timeless. We become timeless.

The manifesto

Ne nuk kërkojmë famë. Ne nuk kërkojmë sukses. Ne nuk kërkojmë vërtetim. Dishepuj të aftësive tona. Ne sfidojmë ata që thonë se nuk mundemi, se jemi shumë të vjetër, shumë të rinj, shumë të ndryshëm, shumë, shumë pak. Ne kërkojmë zgjedhjen për të zgjedhur udhëtimin dhe për të jetuar nën një kupën qiellore të mundësive të krijimit tonë.
Ne nuk e çajmë tavanin. Ne i heqim çatinë të gjithëve sepse koha nuk është një rrugë e vetmuar nga jeta dhe vdekja. Është një rreth frymëzimi i kaluar brez pas brezi. Pra, ndaloni orën. Mos e pranoni ungjillin e atyre që nuk e pranojnë. Krijo, frymëzo, jep hua. Mos jep hua kur të ndalosh, por kur të shkosh, kur të godasësh, me frikë ose pa frikë. Ndihma jonë mund të jetë e fundme, por shembulli mund të jetë i pafund.
Ne nuk kemi lindur pa kohë. Bëhemi pa kohë.

So let us mark the passage of our own time by those who defy it. We do not seek fame. We do not seek success.
We do not seek validation.

Prince Gyasi

Mbrapa

skena nga Gana

portrait of Prince Gyasi, the photographer of Pirelli Calendar 2024

Zbuloni artistin pamor
Rreth
Prince Gyasi

Artisti vizual i lindur dhe me bazë në Ganë, Prince Gyasi, i cili arriti famë me imazhet e tij të gjalla dhe të fuqishme, të shkrepura kryesisht në qytetin e tij të lindjes, Akra, do të fotografojë kalendarin Pirelli 2024.
28-vjeçari, i cili është ngritur me shpejtësi në famë globale, përdor ngjyrat dhe kontrastin e guximshëm në artin e tij. Imazhet e tij tregojnë histori vizuale që kapin atmosferën dhe gjallërinë e komunitetit dhe brezit të tij, ndërsa synojnë të sfidojnë narrativat tradicionale për Afrikën, elitizmin në art dhe idealet e bukurisë me qendër perëndimore.
Megjithëse zgjedhjet e tij të pajisjeve tani shtrihen në kamerat më të fundit, Gyasi filloi të fotografonte në moshën 16-vjeçare duke përdorur një smartphone.

Lexoni më shumë për fotografin Lexoni më shumë rreth The Cal™ 2024

Newsletter

Regjistrohuni në buletinin tonë për të hyrë në përmbajtje ekskluzive

Regjistrohu

Përshëndetje!

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

Lexoni këtë këshillë për të eksploruar më shumë

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

Lexoni këtë këshillë për të eksploruar më shumë

Klikoni mbi këto pyetje për të zbuluar më shumë

50TH PIRELLI CALENDAR

the cal™ 2024

Mirë se vini, ne kemi vendosur gjuhën tonë në anglisht!

Welcome, we have set our language on Albanian!

Please rotate your device

This content is best experienced with your device in portrait mode.