Select your Language


the backstage img mobile
hour marker min marker clock structure

We're not born timeless. We become
timeless

Портрет на поранешниот професионален фудбалер Марсел Десаили за The Cal™ 2024

MARCEL
DESAILLY

Портрет на пејачот, текстописец и актерка Тива Савиџ за The Cal™ 2024

TIWA
SAVAGE

Портрет на дете облечено како фотографот принцот Гјаси кој си игра со некои елементи што ќе бидат дел од сетови на The Cal™ 2024

YOUNG
PRINCE

Портрет на Отумфуо Нана Осеи Туту II со неговата кралска делегација за The Cal™ 2024

HIS MAJESTY
OTUMFUO OSEI TUTU II

Портрет на современиот уметник Амоако Боафо за The Cal™ 2024

Amoako
Boafo

Портрет на супермоделот Наоми Кембел за The Cal™ 2024

NAOMI
CAMPBELL

Портрет на писателот, режисерот, пејачот, текстописецот и музичкиот продуцент, Џејмес Самуел за The Cal™ 2024

JEYMES
SAMUEL

Портрет на актерката Анџела Басет за The Cal™ 2024 година

ANGELA
BASSETT

Портрет на актерот и диџеј Идрис Елба за The Cal™ 2024 година

IDRIS
ELBA

Портрет на писателката Маргот Ли Шетерли за The Cal™ 2024

MARGOT LEE SHETTERLY
AND AMANDA GORMAN

Портрет на визуелниот уметник Принцот Гјаси за The Cal™ 2024 година

PRINCE
GYASI

Портрет на пејачката Тејана Тејлор за The Cal™ 2024

TEYANA
TAYLOR

THE MANIFESTO

We do not seek fame. We do not seek success. We do not seek validation. Disciples of our own abilities. We defy those to say that we cannot, that we are too old, too young, too different, too much, too little. We seek the choice to choose the journey and live beneath a firmament of possibilities of our own creation.
We do not crack the ceiling. We remove the roof for everyone because time is not a solitary path from life and death. It is a circle of inspiration passed from generation to generation. So stop the clock. Do not accept the gospel of those who don't. Create, inspire, lend. Lend not when to stop, but when to go, when to strike, afraid or unafraid. Our assistance may be finite, but example can be infinite.
We're not born timeless. We become timeless.

The manifesto

Ние не бараме слава. Ние не бараме успех. Ние не бараме валидација. Ученици на нашите сопствени способности. Им пркосиме на оние кои велат дека не можеме, дека сме премногу стари, премногу млади, премногу различни, премногу, премалку. Бараме избор да го избереме патувањето и да живееме под сводот на можности од наша сопствена креација.
Не го пукаме таванот. На сите им го тргаме покривот затоа што времето не е осамен пат од животот и смртта. Тоа е круг на инспирација што се пренесува од генерација на генерација. Затоа, запрете го часовникот. Не прифаќајте го евангелието на оние кои не го прифаќаат. Креирајте, инспирирајте, позајмувајте. Не позајмувајте кога да застанете, туку кога да одите, кога да удирате, плашете се или не плашете се. Нашата помош може да биде конечна, но примерот може да биде бесконечен.
Ние не сме родени безвременски. Стануваме безвременски.

So let us mark the passage of our own time by those who defy it. We do not seek fame. We do not seek success.
We do not seek validation.

Prince Gyasi

Зад

сцената од Гана

portrait of Prince Gyasi, the photographer of Pirelli Calendar 2024

Откријте го уметникот
Биографија на
Prince Gyasi

Визуелниот уметник роден и со седиште во Гана Prince Gyasi, принцот Гјаси, кој ја достигна славата со своите живописни и моќни слики, главно снимени во неговиот роден град Акра, треба да го фотографира календарот на Пирели за 2024 година.
28-годишникот, кој брзо се искачи на светско значење, користи смели бои и контраст во неговата уметност. Неговите слики раскажуваат визуелни приказни кои ја доловуваат атмосферата и енергичноста на неговата заедница и генерација, додека имаат за цел да ги предизвикаат традиционалните наративи за Африка, елитизмот во уметноста и западните идеали за убавина.
Иако неговиот избор на опрема сега се проширува на најсовремените камери, Gyasi започна да фотографира на 16 години со помош на паметен телефон.

Прочитајте повеќе за фотографот Прочитајте повеќе за The Cal™ 2024

Newsletter

Пријавете се на нашиот билтен за да пристапите до ексклузивна содржина

Пријавете се

Здраво!

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

Прочитајте го овој совет за да истражите повеќе

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

Прочитајте го овој совет за да истражите повеќе

Кликнете на овие прашања за да откриете повеќе

50TH PIRELLI CALENDAR

the cal™ 2024

Повелете, нашиот јазик го поставивме на македонски!

Welcome, we have set our language on Macedonian!

Please rotate your device

This content is best experienced with your device in portrait mode.